tisdag 15 april 2014

kan inte leva utan . . . herrbetjänt & velcro


Blusar, tröjor, strumpor, byxor och annat löst som inte funnit sin specifika plats i tillvaron. Oftast ett berg av kläder på en sedan länge överlastad stol. Rörigt & fult. Vem känner inte igen det? Men det finns en lösning! En funktionell och snygg herrbetjänt från 50-60-talet på hjul! En gammal goding alltså! Inget i hela världen skulle få mig att byta ut den fiffiga möbeln mot något annat. Ett masterpiece i inredningsvärlden. Ordning och reda är något av ett måste på små ytor. Den tar lite plats och rymmer mer än man kan tro. Till strumpor och annat smått och gott som inte kan hängas, har jag sytt en ficka med bälg. Upphängd med kardborrband - en magnifik uppfinning - runt en tvärslå. Bra jobbat, Georges!


Vissa modeller har en liten hylla för klocka, manschetter, smycken mm. Utdragbara mässingspinnar med knopp för bälte, slips osv. Den här herrbetjänten är till salu. Jag har redan två. Om jag själv fick välja fick en av dem gärna vara livs levande! I mångt och mycket skulle det behövas . . .

Lite om kardborrband (Velcro): Uppfanns 1941 av den schweiziske ingenjören Georges de Mestral inspirerad av egenskaperna från växten kardborre. Benämningen och varumärket Velcro är sammansatt av de två franska orden velours, velour med öglor, och crochet, krok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar