fredag 23 maj 2014

Lillemor Mannerheim - Toreador UE


Förra helgen rivstartade loppisarna på en solig och varm ö. Som jag längtat! En riktig byloppis på en ladugårdsbacke, som egentligen inte handlar så mycket om att sälja, utan mer om att träffas och umgås. Ta en kopp kaffe med nybakad kanelbulle och snacka om ditten och datten. De traktorburna säljarna packar inte ens upp sina kartonger, de förlitar sig på oss intresserade och uppackat blir det ju alltid! Den positiva attityden och tilltron till människor tilltalar mig och värmer hjärtat. På traktorflaket stod denna vackra vas. Håll i Dig, Karin! Hjärtat slog extraslag och jag blev knäsvag. Jag fick nästan dåndimpen!

Organisk och skulptural i sin form. Mattsvart glasyr. Toreador, M-serien, formgiven av Lillemor Mannerheim för Upsala Ekeby på 1950-talet. WOW! Snygg som tusan! Guldetiketten, som oftast försvunnit av rengöringsiver, användes av Upsala Ekeby från 1930-talet fram till början av 1960-talet. På den här guldklimpen står det GEFLE PORSLIN.


En hel del annat fint blev också hemburet för mindre pengar än en "fika-på-stan". Summa summarum . . . en toppenhärlig dag! Hoppas på många dagar av den här kalibern . . . dock utan mygg! Kärleken är därvidlag inte ömsesidig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar