onsdag 21 juni 2017

ljuskrona - Monthly Makers tema återbruk juni 2017 - DIY & REPURPOSEVarde ljuskrona av en bordsljusstake! Med vinkelkapen i hand en solig dag i början av juni, såg en LJUSKRONA nytt ljus och är således mitt bidrag på Monthly Makers tema ÅTERBRUK. På en loppisrunda fick jag se den konst-iga, vinda, sneda och rostiga ljusstaken på fot och tankar om en remake infann sig direkt. Deal. På hemmaplan plockades vinkelkap, skyddsglasögon och filar fram. Kapade av foten med 3 fötter och jämnade till den med rasp/fil. En bågfil hade fungerat väl så bra att använda, dock med lite mer uttag av muskelkraft och tid. Rostig kedja med S-krok fyndades i en låda med lite udda prylar. De lådorna är "guld" värda och av största intresse för mig, för däri kan man hitta de mest magiska grejer som folk i allmänhet tycker är skräp. Och billigt som tusan! Ljuskronan i metall kan hänga både utomhus som inomhus. För att piffa till det lite lindade jag en lövgirlang (konstgjord), i sann midsommaranda runt om. Den är utbytbar beroende på tema och smak. Vid julhögtid till gran- eller tallris, torkade blommor sommartid eller något annat dekorativt. Ett varningens pekfinger höjer jag vid användande av brännbara material! Håll koll! På fredag ska den hänga över midsommarbordet som är dukat för skoj, skratt, mat och tjo och tjim! Önskar alla en riktigt, riktigt glad och kreativ midsommar!

Gör om och gör rätt mot miljön! Håll utkik efter konstiga grejer och bejaka din kreativa sida på köpet! Tack och hej för den här gången!

2 kommentarer:

  1. Jaså, du kan metallslöjd också! Är det något du inte grejar? Imponerande idé och ännu mer imponerande projekt! Hade aldrig gissat att det var nåt hemgjort - ljusstaken ser ut att vara skapt just för att hänga. Finfin snits har du Karin, på allt du tar dig för!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej på dig, Alicia! Alltid lika positivt och glädjande att läsa dina kommentarer - även i andra sammanhang också! Kul att jobba i hårda material mellan varven och att få ta iiii lite! Stort tack till Dig och önskar Dig en väldigt glad midsommar!

      Radera