tisdag 19 augusti 2014

återtåg till stan . . . wow!

Åkeshofs Slottsbodar

Helgens uppdrag först och främst, var att införskaffa ett nytt hopfällbart, stabilt diskställ i trä. Lättare sagt än gjort. Alla har ju diskmaskin, eller? Värma vatten och diska utomhus . . . vad är det för trams. Baden-Powell-livet gäller även diskbaljan på ön! På IKEA har diskställen sedan länge utgått ur sortimentet. Slutligen fann jag dem på ÖoB. Hamstrade diskställ och är nu ägare av fyra stycken! Vad framtiden har att erbjuda i den vägen vet ingen! De flesta som finns på marknaden är helt obrukbara och fyller inte sitt syfte. Blev sååå glad i hågen att resan fortsatte till Solvalla bakluckeloppis som också bjöd på bra och roliga fynd. Och så vidare till . . .

Åkeshofs Slott

en välkommen nykomling på kulturarenan, Åkeshofs Slottsbodar. En handelsplats för konsthantverk, konst, vintage och mycket mer. Lummiga omgivningar med koloniträdgårdar, café med växtförsäljning, slott och slottspark. En liten oas på gångavstånd från station Åkeshov utmed T-banans gröna linje. Ett axplock av höstaktiviteterna är trädgårdsmarknaden som hålls vid orangeriet i slutet av augusti.

Gelateria Scarfó

Resan fortsatte nästgårds till den omskrivna gelaterian Scarfó i den mer fashionabla förorten. Jag var inte lika entusiastisk som recensenterna . . . kanske var det för att sommaren tog sitt sista andetag när vi stod i den ringlande kön utmed Ålstensgatan för att köpa glass i kylan . . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar