måndag 14 mars 2016

det påskas ... tupp med äggförvaring - DIY


Lägg alla ägg i en och samma korg! Här en påsktupp i trä med omåttlig charm som jag inte kunde motstå. Jag köpte visserligen hemmabygget på loppis härförleden men den som känner sig hugad kan snickra en själv. Fin att servera ätbara ägg ur under frukosten, eller som här, med dekorägg. Jag har en vurm för det slöjdmässigt handgjorda, gärna i material som jag inte arbetar med själv. Insikten att den bevarats och inte hamnat  i någon soptunna gör mig glad så in i bängen. När kreativiteten får styra, att ta vad man har, lite snett och vint . . . Perfekt, vad är det . . . något relativt skulle jag tro . . .

3 kommentarer:

 1. Ack jag känner igen mig så väl! Påsken lockar mig alltid att öppna på plånboken, för det är så fint med kaniner och glada höns, och så vill jag ha dem i bra material. Tidigare har det främst inneburit keramik och glas, men med två marodörer till katter har jag i år börjat leta mer efter trä och stendekorationer. Budar för fullt på fina dalatuppar och drömmer om ett takhängt påskris som odågorna inte kommer åt (just nu hänger risprydnaderna i ett hjorthorn på väggen - inte ultimat eller snygg, men vad gör man). Din trätupp är så härlig! Det gör även mig glad att den fått hitta ett värdigt hem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Attans då! Tryckte som vanligt på fel knapp! Du får läsa mitt svar nedan.

   Radera
 2. Visst är det kul med traditioner! Att det händer något utöver det vanliga och påsken är ju ett ypperligt tillfälle att fira in ljuset & våren, tycker jag. Och Du, jag skulle gärna ha påskriset i taket och fjädrar över hela lägenheten om jag kunde få mina katter tillbaka. Sedan 2 år tillbaka är här tomt och ensamheten och saknaden efter dem är enorm. Njut av de härliga marodörerna så länge Du bara kan och likaså av att ha riset i hornet! Kässarna är värda GULD!

  SvaraRadera