fredag 22 september 2017

smart förvaringsficka för smart teknik - Monthly Makers tema "Inredning" sep 2017 - DIY


Här är mitt bidrag på Monthly Makers tema "Inredning" för september 2017. Ett efterlängtat tema som tillfredsställde två behov på samma gång. En smart förvaringsficka för smart teknik - alltså förvaring av mobiler eller annat också för den delen, och tid vid symaskinen. En bra upptakt på hösten kan jag säga. "Att ta saken i egna händer" kändes både bra och inspirerande. Alla som härbärgerat små ytor vet hur det är; prylar överallt och ett evigt plockande fram och tillbaka. På skärgårdsön är trångboddhet ett faktum och den ytan som jag kallar "kontoret" är inte större än 46*63. Centimeter alltså! Ett skrivbord i miniformat. Något måste göras och det kvickt. Smartphones, sladdar, laddare, musmatta och så en laptop ovanpå det. En omöjlig kontorsmiljö i längden och att frilägga bordsyta var ett solklart 🌞 måste. I det här projektet har jag använt IKEAs "Lycklig" avsedd för förvaring av fjärrkontroller mm över ett armstöd på soffan, som grund. 


Jag har redan tidigare sytt om fickan för ett annat ändamål, men när trådlös belysning gjorde entré i bostaden på min gata i stan, behövdes funktionen inte längre. Jag har med andra ord återbrukat den ytterligare en gång och anpassat den till de förvaringsbehov som nu råder på annan plats. Förvaringsfickan kan givetvis sys i ett annat tyg, i andra mått och helt från "början". Fickans tyg är kraftigt och stabilt och lämpat för förvaring av det här slaget, men finns tyvärr inte längre till försäljning på IKEA. Jag köpte på mig ett antal fickor till kraftigt reducerat pris när produkten utgick. En "bra att ha grej" för framtida bruk! Håll utkik på loppisar mm.

Jag hoppas mitt inredningstips på "förvaringslösning" kan vara en inspirationskälla för fler. De mått jag anger nedan är anpassade till mitt pyttelilla skrivbord, men fickans bälg (vidd), längd och höjd passar till förvaring av två smartphones med stor skärm + tillbehör.
Fickans mått i färdigt skick:

B: 28.5
H: 27.5

Det här behöver Du:

symaskin
öljetter - 2 eller fler
hammare - för isättning av öljetter
kraftigt, stabilt tyg
vinkelkrokar för upphängning

Sömnadsanvisningar:

Fållen upptill om 8 cm är dubbelvikt, dvs 16 cm i tygåtgång. Eftersom belastningen främst är vid öljetterna bör fållen vara dubbelvikt. Öljetterna ska fästa ordentligt i tyget och inte gå att "skruva på". Bälgen på fickan är 4 cm och höjden 15.5 cm. Fickans bredd är 28.5 cm. För att skilja "facken" från varandra och skydda mobilerna har jag sytt i ett kardborrband mitt på fickan. Min strävan har varit att göra en diskret förvaring som inte drar blicken till sig  . . . men en fin isydd knapp vore också snyggt! Eller varför inte en stor färgglad tryckknapp! Formgivningen är helt och hållet Din! Lycka till önskar jag alla med liknande förvaringsproblem! Stort tack till Monthly Makers som gjorde att jag äntligen fick ändan ur vagnen! Tyg är ett magiskt material!

6 kommentarer:

 1. Smart förvaring, är ju perfekt för att få maxat utrymme på skrivbordet! Snyggt också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Julia! Skönt att få ordning på tekniken för så värst snygg är den inte heller. Nu efterlängtad arbetsyta!

   Radera
 2. Så smart! Ska helt klart inspireras av detta till framtida kontorsförvaring! Kanske även vid sängbordet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Alicia! Om Du bara visste huuur stort "kontor" jag fått nu och så klart applicerbart på alla bord!

   Radera
 3. Svar
  1. Stort tack till Dig, Sarah! Den ger mig flera värdefulla och dyrbara centimeter i utrymme på bordet!

   Radera