torsdag 6 juni 2019

Ingrid Carling dukar sillbordet på nationaldagen 2019!

Silladuk formgiven av Ingrid Carling.

Nationaldag och allt! Mer svenskt än så här lär det knappast bli! Ingrid Carling är formgivare till textiltrycket med recept för de ätbara läckerbitarna! Inlagd sill med färskpotatis och nyklippt dill är en klassiker. Kanske tänkt som en väggdekoration, bordstablett eller en silladuk för det uppdukade bordet en dag som denna eller någon annan högtidsdag som kräva ett sillkalas. Högklassig retrotextil! I AIK-land är det fest men inte med stillheten som gäst! Här sjunger sopraner och tenorer i kapp i den engelska parken under tal av prinsessan och i Sundbyberg snurrar tombola och karuseller i höghastighetsfart. För mig är det bara att välja och vraka bland  godbitarna. Flaggan vajar högt i vårt avlånga land idag! Undrar om någon hissar protestflagg 🚩🚩🚩 ... Hur som helst ... ha en skön dag med gräset som golv och himlen som tak, gott folk!

Se gångehandduken "Året om" på direktlänk här!

Lite om Ingrid Hilda Margareta Carling (f Wigram 1929--): Textilkonstnär/formgivare, keramiker och bildkonstnär. Född i Göteborg. Studier vid Grafikskolan Forum i Malmö och Högre Konstindustriella Skolan i Göteborg (1951). Därefter studier i USA på Cranbrook Academy of Art, Michigan. Efter några år i USA och Kanada återvände hon till Sverige och bosatte sig i Lund med maken Stig Carling. Föremål i keramik signeras "IC" eller "I Carling". Textilarbeten är signerade "Ingrid Carling Design". Hennes keramik i stengods består av väggtavlor, reliefer och skulpturala objekt. Gångehanddukarna "Skafferiet" och "Året om" är textilier som Ingrid Carling formgivit mfl.

På tal om protestflagg under kappsegling ... En båt som avser att protestera ska informera den andra båten vid första rimliga tillfälle. När protesten gäller en händelse, som har inträffat i kappseglingsområdet och som båten var inblandad i eller såg, ska den ropa ”Protest” och på ett iögonfallande sätt visa en röd flagga vid första rimliga tillfälle för vardera åtgärden. Flaggan ska visas tills båten inte längre kappseglar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar