onsdag 24 januari 2024

Lasse liten - May Bühler textil


Men titta här ... nu hittade jag äntligen Lasse, Lasse liten! En bonad/löpare i linne med fyra illustrerade barnvisor av formgivaren May Bühler med följande motiv; RosengullLasse litenMors lilla Olle och När lillan kom till jorden. Nu säger vi snart hej till februari och tittar ut i världen som är så stor, så stor ... skrämmande, ond och grym och närmare än man tror ...

"Rosengull" finns att se i högermarginalen under "Välj bland" 🠊🠊 May Bühler. Nu finns där två av fyra i barnvise-samlingen!

Lite om May Bühler (1921-2006): Textil formgivare och illustratör. Under 1960-talet var May Bühler verksam vid Tapisseribolaget i Göteborg där hon ritade mönster till dukar, bonader och festremsor. Under en period var hon anställd vid Silfa Textiltryckeri i Alingsås och drev också under en tid egen butik i Pixbo. De fyra första böckerna om Trulsa skrivna 1961-64 av Ester Ringnér-Lundgren, B Wahlströms bokförlag, illustrerades av May Bühler. Böckerna användes som läromedel i svenskundervisningen på lågstadiet under 60-70-talet. Tillsammans med böckerna såldes också dockor som May formgivit. Signatur M Bühler eller Bühler.

🌍🌎🌏🌍🌎🌏🌍🌎🌏🌍🌎🌏🌍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar