måndag 22 maj 2017

handbagage för axel - Monthly Makers tema tyg maj 2017 - DIY & REPURPOSE

  
TYG ... hmmm ... Jag har väl aldrig blivit sååå ställd som denna gång inför månadens tema på Monthly Makers. Jag fick en blackout! Konstigt nog, eftersom det är det material jag oftast arbetar i. Idéerna for som ett flipperspel och jag hade svårt att fokusera på just ett projekt. Mitt bidrag efter mycket om och många men, blev slutligen ett handbagage för axeln - en HANDVÄSKA. Tillverkad i ett naturmaterial som just nu genomlever en revival - linne. Ett härligt material lämpat för lappteknik på ett mindre traditionellt sätt, i färgkombinationer som förr var oacceptabla. Jag gillar det stenskarpt! Själva sömnaden innehåller en del moment som kan tyckas avskräckande - blixtlås, foder, mönsterpassning, hård botten, stickningar och handtag, men låt för sjutton, inte det hindra skaparlustan!  

Jag har använt mig av redan befintligt material och sytt ihop små restbitar av linnetyg i olika nyanser. Väskan tog form efter hand och därför har jag svårt att presentera en hel och utförlig arbetsbeskrivning, som dessutom skulle bli väldigt lång. Flera mönster finns på internet eller i bokform för den intresserade! Det här projektet lämpar sig alldeles utmärkt för återbruk av textilier som gör Din väska alldeles unik! Lycka till! 

Jag sänder åter igen ett tack till Monthly Makers för inputen och de magiska skaparäventyr ni alla tar mig med på! Låt Wildas motto bli allas måttstock!

10 kommentarer:

 1. JÄDRAR I MIN LÅDA VAD SNYGGT!! Nu får du ursäkta men det här behövde jag ta i versaler! Vilken pjäs Karin, WOW! Får du nånsin för dig att göra en beskrivning ändå så är det en här som vore tacksam för jag vill sy en prick likadan och tre liknande! Jisses så snyggt! Tre utropstecken till: !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Alicia, jag rodnar av dina ord och blir nästan ett med väskan!

   Radera
 2. Visste att du skulle briljera med något! Och jag hade inte fel. Älskar färgerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina favvofärger också! Tack för feedback, Borgmästaren!

   Radera
 3. Alltså det här känns ju som något en hittar i en riktigt dyr designbutik typ! Så himlans snyggt skapat och åh blir alldeles lycklig av det! Tänk att du gjort den här själv liksom!!!! Och tusen tack för orden om mitt motto, för jag hoppas verkligen att fler ska få se sitt skapande med rättvisa ögon. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Du för sååå fina ord! Låt mottot bli en ledstjärna!

   Radera
 4. Alltså ÅÅÅÅÅÅH bästa färgkombon med persika och rosa juuuuuuu <3 Så jäkla proffsigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jessica! Javisst, härliga färger sommartid! Nu väntar jag och alla andra på just SOMMAR!!!

   Radera
 5. Woooow, vad snygg!! Ser otroligt proffsig ut! Måste sy mig en ny väska snart men den lär inte bli lika elegant;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå Grahnslöjd! Bättre med ett svar nu än inget alls. Jag ber om ursäkt. Stort tack för din fina positiva kommentar. Klart Du kan! Heja, heja och fin midsommar påre´!

   Radera