fredag 11 augusti 2017

finsk retrofashion! vintageklänning från Vanessa by Rissanen - 70-tal - Säljes!
Hellång vintageklänning från Vanessa by Rissanen - Finland, 1970-tal.


Va . . . e nu detta? WOW! Från grannlandet i öster kommer den hellånga och ärmlösa vintageklänningen med liv i A-modell. Textiltryck på bomull och i utmärkt skick från 1970-talet. I mintcondition vågar jag påstå. En skönhet. Från Finland såklart, det ser man ju på lång väg. Märkt Vanessa (by Rissanen), stl 38. Den andas finsk design som inget annat. Ett stycke tygkonst! Tråkigt nog passar inte storleken mig så nu får den lämna AIK-land och byta hemadress. Till salu på @textilkraft på Instagram. Skicka DM eller lämna en kommentar, antingen här på bloggen eller på Instagram för fortsatt kontakt. Det var allt för idag och så önskar jag alla er läsare av bloggen en skön augustihelg såklart! Kanske med kräftor på borden!

Klänning (85% bomull, 15% viscose), EUR 38 / UK 12. A-modell med figurnära liv avskuret under byst och knäppning fram (ner till stuss).

Mått
Byst: 88 cm 
Ärmhål: 23 cm  
Längd: ca 140-145 cm

Tvättråd i plagget: 60°, strykjärnstemperatur ***.

Pris: 600:- + frakt (spårbar)

Väldigt lite om Vanessa by Rissanen: Finländskt klädmärke. 1968 startade Rissanen Oy tillverkning av damkläder under namnet Vanessa i Helsingfors.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar