tisdag 24 juli 2018

mönster, opera & bouillabaisse lover - Johan Lindström "Lindelöv" Gamlestadens Fabriker AB

"Lindelöv" textiltryck på bomull, Gamlestaden, 50-60-tal.

Ett urtjusigt textiltryck från Gamlestaden och även om tyget inte är märkt med formgivare tror jag bestämt att mannen som hållit i pennan är Johan Lindström. Rätta mig om jag har fel. Vi närmar oss slutet av juli och sommarveckorna blev inte riktigt som planerat. Och så kan det naturligtvis bli emellanåt när oförutsedda händelser dyker upp som gubben i lådan. Det kom ett tarmvred på posten och en närstudie i hur svenska sjukvården fungerar. Och då är det riktigt bra att ha multitasking-förmåga och en kurs i katastrofhantering i ryggen! Och värmen är det inget fel på 🔥🔥🔥🔥🔥! Vilken sommar!

Se gärna den målande beskrivningen av Johan Lindström från en person som träffade honom in real life 1959 i det här inlägget

Lite om Johan Lindström (1927-2013): Studier vid Konstfack och Valand. Arbetade på Naturhistoriska Museet i Göteborg som tecknare av djur och växter. Frilansade som mönstertecknare och gjorde textilmönster för bla Gamlestadens och Borås Wäfveri. Bland några kan nämnas "Primör", "Pilhäcken" och "Saker och ting".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar