torsdag 20 juli 2023

förvandla vattentunnan till en funktionell trädgårdsmöbel

 



Förvandla vattentunnan till en funktionell trädgårdsmöbel!

En gammal sned och vind dörr/lucka låg sedan länge slängd på brännhögen hos grannen för att gå upp i rök till hösten. Aha, nu skulle det snickras ett fint trälock till den anskrämligt fula vattentunnan i plast som oftast står tom och oanvänd. Med lock kan tunnan användas till förvaring av dynor eller dylikt och blir en mobil och användningsbar avställningsyta för prylar och varför inte som serveringsbord vid trädgårdsminglet! Man tager vad man haver ... var ambitionen!

Det här behöver du:

* Brädor (med eller utan spont)
* Träskruv
* Penna + talmeter/måttstock/linjal
* Sticksåg
* Fil/rasp + sandpapper
* Skruvmejsel/skruvdragare

Arbetsbeskrivning:

Monterade bort gångjärn, drog ur spik (för återvinning) och plockade isär alla spontade brädor för att sedan sammanfoga dem igen till en så plan yta som möjligt. Överförde tunnans yttermått genom att placera tunnan upp och ner på brädorna och gjorde en markering runt om. För att locket ska bli greppvänligt och lätt att lyfta av, bör det vara ca 2 cm bredare runt om, jämfört med tunnans yttermått (locket saknar handtag). 3 reglar skruvades fast för att hålla ihop brädorna. Dessa gör samtidigt att locket ligger stabilt och inte kan glida av tunnan. 
 
OBS! Arbetet med att - markera, skruva och såga görs på lockets undersida. Mät noga och ta hänsyn till att tunnans innermått skiljer sig från yttermåttet vid montering av reglarna samt att sågfoten på sticksågen tar plats vid sågning! Såga från undersidan för att få en fin snittyta och låt sågbladet följa den ritade markeringen du mätt ut. Forcera inte sticksågen - låt den göra jobbet!

Återbruka mera - både bra och stimulerande! 

Minglet kan börja!

🍷🍸🥂🍷🍸🥂🍷🍸🥂🍷🍸🥂🍷

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar